Rapha foto’s als bureaublad

Rapha maakt prachtige wielerkleding. Reclame voor dit merk zie je alleen terug in echt mooie wielerbladen als Soigneur, in alle gevallen wordt dan gewerkt met prachtig fotomateriaal waarvan je hieronder het bewijs ziet. Mijn wieler- en fotografie hart gaat hier echt sneller van kloppen.

Onderstaande foto’s heb ik zo verwerkt dat je ze rechtstreeks kan instellen als bureaublad op je laptop, desktop of iPhone.

KPN DNS problemen oplossen met PPPoE passthrough

KPN kampt al enkele dagen met serieuze DNS problemen, doordat er een DNS storing is op de KPN servers worden internet domeinen niet goed vertaald naar de bijbehorende IP adressen. In mijn geval zorgde dit meerdere malen voor storingen en wegvallende VPN verbindingen.

KPN DNS vervangen met OpenDNS in je eigen routerDe oplossing tot dit probleem is relatief eenvoudig: Je stelt een andere DNS server (bijvoorbeeld OpenDNS) in je ADSL modem en alles zou goed moeten werken. Helaas niet, KPN heeft deze instelling namelijk geblokkeerd in de KPN Experia Box v8. Je kunt in het modem de DNS instelling niet wijzigen. Dat is ook de reden waarom KPN adviseert hun KPN DNS fysiek in te stellen op ieder apparaat in je netwerk. Dit laatste is niet logisch, hiervoor heb je juist een router met DHCP, die behoort dit voor je te doen.

De oplossing: Het KPN DNS veranderen door PPPoE passthrough te activeren en een extra router aan te sluiten

Inmiddels werd ik er zo gek van dat ik dacht dit moet anders kunnen en ging ik op zoek naar een oplossing. Via Google kwam ik op deze website en daar vond ik de oplossing voor mijn KPN DNS probleem. Omdat ik al tweede router (Apple Airport Extreme) heb, heb ik mijn hele netwerk structuur omgegooid met als resultaat: een stabiele verbinding, een eigen DHCP server en een eigen DNS server. In mijn nieuwe configuratie maak ik gebruik van de stabiele OpenDNS servers ipv de KPN DNS server maar je kunt hier natuurlijk ook het KPN DNS gebruiken (195.121.1.034 / 195.121.1.066).

In het kort heb ik het volgende gedaan:

 1. Backup gemaakt van mijn Experia Box v8 en Airport Extreme instellingen
 2. KPN Experia Box v8 gereset
 3. Router gereset
 4. KPN Experia Box v8 ingesteld op PPPoE passthrough, dit betekend dat de KPN Experia Box v8 in “Bridge” modes gaat en daarmee transparant wordt.
  1. Instellen van PPPoE Passthrough doe je via: http://192.168.2.254/atmint.stm/3/1
  2. Terugdraaien van de PPPoE Passthrough doe je via http://192.168.2.254/atmint.stm/15/4, dit kan alleen als je rechtstreeks verbonden bent met het standaard Wifi netwerk van je Experia Box v8.
 5. Port 1 van de Experia Box v8 gekoppeld aan mijn Airport Extreme router
 6. Port 3 van de Experia Box v8 gekoppeld aan mijn KPN TV ontvanger
 7. Mijn Airport Extreme ingesteld als PPPoE router en daarop de DHCP server geïnstalleerd alsmede de servers.
  1. De KPN gebruikersnaam en wachtwoord combinatie is: kpn@direct-adsl / kpn
  2. Mijn Airport Extreme ontvangt nu rechtstreeks het publieke KPN internet IP terwijl de Experia Box v8 nog wel zorgt voor de telefoon en TV verbindingen.
 8. Alle andere bekabelde apparaten aangesloten op de Airport Extreme
Bovenstaande heb ik alleen kunnen testen met mijn Experia Box v8 modem op een ADSL verbinding met KPN telefoon en TV. Ik verwacht niet dat deze truc werkt met een glasvezel- of VDSL verbinding.

camielfotografeert.nl

Ik heb mijn domeinnaam camielfotografeert.nl weer opnieuw tot leven gebracht. Ik vind dat ik meer met mijn fotografie hobby moet doen en zal de resultaten van die inspanningen online presenteren op mijn “Camiel Fotografeert website”

Vooralsnog heb ik een paar recente foto’s gepubliceerd, er volgen er snel meer.

Dam tot Dam FietsClassic 2014

De Dam tot Dam FietsClassic 2014 samengevat: Zwaar, mooi, en volgend jaar weer.

Zwaar vanwege de weersomstandigheden, voornamelijk de wind die je hoe dan ook 50% van de rit tegen hebt. Zwaar vanwege de twee lekke banden die ik reed. Mooi vanwege het prachtige landschap en mooi vanwege het feit dat we deze rit in een peloton van twaalf First Consulting collega’s en klanten reden.

20140923-dam-tot-dam

Ook van deze toertocht maakte ik weer een kleine GoPro reportage.

Gerrie Knetemann Classic 2014

Gisteren reed ik voor de tweede keer in mijn korte wielercarrière de Gerrie Knetemann Classic, een wielertoertocht door het Groene Hart en langs de Ankeveense- en Loosdrechtse Plassen. De start en finish van deze tocht is in het Olympisch Stadion Amsterdam.

De Knetemann Classic is echt een bijzonder mooie rit die ik iedere wielrenner kan aanraden. Kijk zelf maar naar onderstaande video en foto’s die werden gemaakt met de GoPro op mijn stuur.

Volgend jaar gaat deze tocht, samen met de Jan Janssen Classic opnieuw op mijn wielerkalender, al is het maar omdat het een mooie voorbereiding is op mijn Dam tot Dam FietsClassic volgende week.

Timelapse: Rondje Oudewater – 47km

Ik ben nog steeds aan het oefenen met de GoPro camera op mijn fiets. Vorige week filmde ik, deze week maakte ik een timelapse van ruim 2800 foto’s.

Ten opzichte van vorige week heb ik ook de positie van de camera gewijzigd, deze staat nu midden op mijn stuur. Het beeld is hierdoor behoorlijk verbeterd en bijna symmetrisch.

Mijn ervaring tot nu toe: Een timelapse is leuk maar werkt beter vanuit een vast camera punt ipv op een rijdende fiets. Ik vind het samengevoegd beeld te onrustig en het is vooral lastig oriënteren als je de beelden niet kent. De timelapse had wel een groot voordeel ten opzichte van de eerder geschoten filmbeelden en dat is dat het vooral veel minder werk achteraf is. Je hoeft alleen de foto’s te laden en klaar is je film.

Aankomend weekend rijd ik de Gerrie Knetemann Classic 2014, dan gaat de GoPro weer mee en ga ik filmen vanaf mijn fiets.