Camiel Schoonens

Ouwehands Dierenpark

Ik mag dan wel van fotografie houden, een echte dierentuin fotograaf ben ik niet. Ik vind het fotograferen van dieren in de dierentuin eigenlijk altijd een beetje sneu vanuit het perspectief van de fotograaf. Je bent toch een beetje een nep avonturier als je daar met je 400mm Canon L lens voor de leeuwen staat te wachten.

Wanneer ik in een dierentuin ben geniet ik liever van mijn kinderen en het plezier dat ze hebben van de dieren in de dierentuin. Juist daar maak ik dan wel weer graag foto’s van.

Gisteren was ik voor het eerst in Ouwehands Dierenpark. Wat een prachtige dierentuin is dit! Het is echt uniek hoe dicht je bij de dieren kunt komen en juist daarom, tegen al mijn principes in, maakte ik een paar foto’s van de dieren. Niet met een 300mm lens of meer maar gewoon met mijn 24-105mm.

0

Erasmusbrug

Erasmusbrug

Gisterenmiddag was ik voor mijn werk bij Mendix op kantoor. Mendix zit aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam en heeft een heerlijk dakterras en een fascinerend uitzicht over de stad.

De Erasmusbrug fotografeerde ik wel vaker de afgelopen jaren. Zie daarvoor ook camielfotografeert.nl.

0

→ ‘Macbook & USB-C Review’

I think the most perfect tech combo in the world right now might be a 5k iMac at home, an iPhone 6+ as your phone, and the Macbook as an on-the-go device.

Ik kan mijzelf hier wel in vinden. Ik gebruik nu zelf een maand of zes de iPhone 6 Plus naast mijn MacBook Air. De wijze waarop deze twee apparaten elkaar aanvullen werkt dagelijks erg prettig, zowel zakelijk als privé. Het enige wat je niet moet doen is je iPhone 6 Plus in je broekzak dragen, dat is gewoon niet comfortabel.

Macbook & USB-C Review

0

→ ‘Ik vind dit geen prettig gesprek’

Wat is dit een mooie indrukwekkende column. Dank voor de leestip @danieldberg.

In een filmpje van amper zeven minuten zie je Niels aan de zijlijn van een veldrit staan, en zo’n ongelofelijk helder beeld van een zwart gat schetsen dat je bang wordt er zelf in te flikkeren. Voorover geleund tegen een dranghek praat hij met interviewer Eric Goens zonder ook maar één keer zijn blik van de grond te wenden. Niels benoemt het allemaal heel rustig. Over de wonde die stoppen heet. Dat het nu nog meer pijn doet dan een paar maanden geleden. Dat er geen dag voorbij gaat dat hij niet aan de koers denkt. Over hoe dat een wissel trekt op zijn huwelijk. En dat hij het liefste naar een kliniek zou rijden en zichzelf zou laten opnemen.

→ Ik vind dit geen prettig gesprek

0

Workflow

Workflow is een geavanceerde iOS applicatie voor zowel je iPhone als iPad, met de applicatie kun je zonder dat je programmeer kennis hebt allemaal geavanceerde (repeterende) taken automatisch uitvoeren.

Ik gebruik Workflow nu een kleine vier weken en heb verschillende workflows geinstalleerd die ik regelmatig gebruik. Het merendeel van de workflows heb ik online gedownload en aangepast.

Ga je met workflow aan de slag? Kijk dan ook eens op de website workflow-vcs.de, hier staan al heel veel workflows klaar voor gebruik.

NPO 3FM Megahit Workflow

Zelf heb ik een workflow gemaakt die je iedere vrijdagmiddag kunt gebruiken om de nieuwe NPO 3FM Megahit in Spotify op te zoeken. Wanneer je deze Workflow start wordt de nieuwe Megahit opgezocht op de website van NPO 3FM en wordt deze vervolgens opgezocht in de Spotify app zodat je hem kan opslaan in je favoriete playlist. Deze workflow kan je hier downloaden.

0

Fantastical 2

Sinds gisteren heb ik Fantastical 2 draaien op mijn MacBook. Fantastical is een hele fijne agenda applicatie op zowel de Mac als de iPhone en iPad, op de laaste twee gebruikte ik de app al langere tijd.

Fantastical voor de Mac is niet goedkoop maar voor dat geld heb je dan ook wat. MacStories heeft een fijne review geschreven en op de site van Flexibits kun je gratis demo versie downloaden.

0