camielfotografeert.nl

Ik heb mijn domeinnaam camielfotografeert.nl weer opnieuw tot leven gebracht. Ik vind dat ik meer met mijn fotografie hobby moet doen en zal de resultaten van die inspanningen online presenteren op mijn “Camiel Fotografeert website”

Vooralsnog heb ik een paar recente foto’s gepubliceerd, er volgen er snel meer.

3FM Megahits van 2014 op Spotify

Op vrijdag 3 januari wordt de eerste 3FM Megahit van 2014 aangekondigd, dit is traditioneel de nummer 1 plaat uit de Serious Request week.

Net als afgelopen jaar zal ik ook in 2014 zal ik de wekelijkse megahits weer bijhouden in een Spotify playlist, deze vind je hier. Eat Sleep Rave Repeat heb ik daar alvast aan toegevoegd.

De Megahit playlists van de voorgaande jaren zijn terug te vinden via onderstaande links. Veel luisterplezier!

1993 | 1994 | 1995 | 1996 | 1997 | 1998 | 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014

Mijn Top 15 voor de Top 2000 van 2013

Over een kleine vier weken is het weer tijd voor de Top 2000, na Serious Request het tweede muziek festijn in de decembermaand.

De afgelopen jaren probeer ik trouw input te leveren op de Top 2000, zo ook dit jaar. Dit is mijn top 15 voor 2013 in willekeurige volgorde:

 1. Queen – Innuendo
 2. The Police – Roxanne
 3. The Verve – Bitter Sweet Symphony
 4. Simon & Garfunkel – Mrs. Robinson
 5. Simply Red – Money’s too tight to mention
 6. Adele – Rolling in the deep
 7. Terence Trent D’arby – Dance little sister
 8. Oasis – Wonderwall
 9. Van Morrison – Moondance
 10. The B-52’s – Loveshack
 11. The Beatles – Let it be
 12. Billy Joel – Piano Man
 13. INXS – Suicide Blonde
 14. Joe Cocker – N’Oubliez Jamais
 15. Racoon – Don’t give up the fight

De overlap met de lijst van vorig jaar is minimaal, alleen Queen, The Verve, Simply Red stonden vorige jaar ook in mijn lijst. The Beatles met “Hey Jude” heb ik dit jaar ingeruild voor “Let it be”.

Deze lijst is hier terug te luisteren op Spotify. Oasis, The Beatles en The B-52’s ontbreken omdat deze niet zijn terug te vinden op Spotify.

Respect voor hulpverleners

Vandaag was ik, vanaf mijn werkplek in Zwolle, getuige van een éénzijdig ongeval op het verkeersknooppunt waar het kantoor van mijn klant is gevestigd. Het betrof een heftig verkeersongeval met dodelijke afloop. Vanaf de 7e verdieping van het pand zag ik een hele groep hulpverleners uit man en macht werken om het leven van een man of vrouw te redden. Uren later speelt het nog steeds door mijn hoofd. Wanneer je dit soort nare verkeersongevallen ziet wordt het overduidelijk dat de scheidslijn tussen wel of niet ‘s avonds thuiskomen echt flinterdun is.

Hulpverleners doen “gewoon” hun werk, al vind ik echt dat mensenlevens redden geen gewoon werk is.

Spotify afspeellijsten sorteren

Dit is een artikel uit juni 2013. Inmiddels is Spotify vernieuwd en is het mogelijk om muziek op te slaan zoals je gewend bent in bijvoorbeeld iTunes, per album en per artiest.

Vooral diegene die mij al wat langer kennen weten het, ik ben een groot Spotify fan. Ik gebruik Spotify echt dagelijks. Thuis via mijn Sonos, onderweg in de auto en op het werk als ik mij even rustig wil concentreren bij een klassiek stuk muziek.

Spotify heeft voor mij eigenlijk alleen maar voordelen. Legaal muziek luisteren vanuit een onuitputtelijke bibliotheek waarin werkelijk bijna alles is terug te vinden. Spotify heeft, tot op de dag van vandaag, echter ook één nadeel. Het is niet mogelijk om artiesten en albums te sorteren zoals je gewend bent in iTunes. Spotify werkt namelijk met afspeellijsten, de gedachte hierachter is dat je voor alles een afspeellijst creëert. Dit is in het begin wennen, voornamelijk omdat het niet logisch werkt om via afspeellijsten CD’s van je artiesten op te slaan. Zelf heb ik inmiddels een werkbare situatie gecreëerd die mogelijk ook voor andere Spotify gebruikers interessant is.

Spotify kent afspeellijsten en afspeelmappen, in de laatste kan je verschillende afspeellijsten bij elkaar voegen. Door slim om te gaan met de afspeelmappen en afspeellijsten functie is een prima werkbare Spotify CD collectie op te bouwen. Ik werk met drie “hoofdmappen”:

 • Afspeellijsten, in deze map sla ik “echte” afspeellijsten op, bijvoorbeeld mijn eigen 3FM Megahit lijsten en mijn Zondag Shuffle maar ook de lijsten van andere gebruikers waarop ik abonnementen heb genomen.
 • Artiesten, in deze map sla ik mijn albums op per artiest.
 • Genre, in deze map sla ik afspeellijsten op naar een bepaald genre. Typisch CD’s die ik niet in mijn artiest/album collectie wil hebben. Dit zijn bijvoorbeeld afspreellijsten met Kerstmuziek of Kinderliedjes.

In de map “Artiesten” maak ik voor iedere artiest die ik wil opslaan een nieuwe map aan met de naam van de Artiest en in die map sla ik vervolgens weer de albums op van deze Artiest. De afspeellijsten van de albums sorteer ik altijd per jaartal. Zie bijvoorbeeld het voorbeeld van Julian Velard in het screenshot hier rechts. In zijn map heb ik twee albums opgeslagen: 2009 The Planateer en 2010 Mr. Saturday Night.

Deze manier van Spotify afspeellijsten sorteren is absoluut niet zaligmakend en in het begin zelfs tijdrovend om op te zetten maar zolang Spotify nog niet zelf de mogelijkheid ondersteund om artiesten en albums op te slaan is dit voor mij de meest ideale oplossing.

 

Facebook, een overweging tussen principe en praktisch nut…

Vier maanden geleden heb ik mijn Facebook account verwijderd, ik schreeft er zelfs hier nog over en werd over mijn bericht nog benaderd door de landelijke pers. Ik was het sociale netwerk helemaal zat. Daarvoor had ik verschillende redenen die je allemaal hier nog terug kunt lezen.

Toch heb ik mijn account weer geopend, door sociale druk “Heb je geen Facebook?”, “Heb je dat niet gelezen dan op Facebook?”, maar meer nog vanuit praktische overwegingen. Voor diverse diensten op internet heb je gewoon een Facebook account nodig om in te loggen, dat kan ik nu weer nu ik Facebook heb.

Mijn Facebook account zelf denk ik goed verborgen te hebben, zo wordt deze standaard niet meer geïndexeerd door Google en ben ik ook niet zomaar terug te vinden door op mijn naam te zoeken. Waarom, ik wil mijn Facebook account zo klein mogelijk houden. Ik word alleen vrienden met mensen bij wie ik in het echte leven ook nauw betrokken ben. Echte vrienden en collega’s dus, en geen mensen die mij na één ontmoeting in real-life direct opzoeken op Facebook en LinkedIn.

Eigenlijk ga ik Facebook meer gebruiken waar Path voor bedoelt is, op Path is echter niemand terug te vinden…

Oh ja, mijn blog berichten plaats ik automatisch ook weer op Facebook. Google Analytics verteld mij dat dat enorm gewaardeerd wordt.

Dank aan Thijs Wesselink van wie ik de titel voor dit bericht heb “geleend”.